2020-2021 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

BAŞVURU VE SÜREÇ TAKVİMİ

Nasıl Başvurabilirim ?

Başvuru Formu doldurularak Rektörlük Binasının zemin katında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Dış İlişkiler ofisine teslim edilecektir.

Başvuru Formu ektedir.

Tercih edilebilecek Üniversitelerin listesi ektedir.

Başvuru Tarihleri

17 Şubat – 10 Mart 2020

Yerleştirme ilanı

13 Mart 2020

YÖK’e Bildirilecek Nihai Listenin İlanı

20 Mart 2020 ( Belirlenen liste üniversitemiz ön yerleştirmesidir. YÖK onayı sonrasında nihai yerleştirme gerçekleşecektir.)

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMINA BAŞVURU ŞARTLARI

• Başvurulan ülkenin vatandaşı olmamak.
  • Daha önce Mevlana Değişim Programına katılmamış olmak.
  • SUBÜ de Örgün Eğitim sürecinde en az 1. Sınıf öğrencisi olmak. ( Hazırlık öğrencileri Mevlana Değişim Programından yararlanamaz.)
  • Lisans ve Önlisans; Genel Akademik Not Ortalamanız minimum 2,50 olmalıdır.
  • Yüksek Lisans ve Doktora; Genel Akademik Not Ortalamanız minimum 3,00 olmalıdır.

Not: Başvuru aşamasında genel akademik not ortalamanız değerlendirilmeye alınacaktır.

DİL BELGESİ İŞLEMLERİ

Mevlana Değişim Programı için Dil Sınavı yapılmayacak olup; TÜRKÇE DIŞINDA OLAN ülkeleri tercih eden öğrencilerimizin başvuru öncesi bu üniversitelerin eğitim dillerini bildiklerini gösterir belge beyan etmeleri gerekmektedir ve bu bilgi doğrultusunda kabul edilecek dil belgeleri için aşağıda mevcut linkte ki referanslara göre işlem yapılacaktır.

** Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri için bakınız; https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu25022016.pdf

*** İngilizce Hazırlık sınıfı veya Erasmus dil sınavı sonucunu gösterir belge kabul edilecektir.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI DEĞERLENDİRME ŞARTLARI

• Eğitim dili Türkçe olan üniversiteler ve bölümler için yalnızca Akademik Not Ortalamasına göre, diğer üniversiteler ve bölümler için Genel Akademik Not Ortalaması Başarı Puanının %50’ si ve Yabancı Dil Puanının %50’si hesaplanarak bir Genel Başarı Puanı hesaplanır ve bu başarı puanına göre değerlendirmeler yapılacaktır. En yüksek başarı puanından başlanarak kontenjan dâhilinde ve her bölüm kendi içerisinde olmak üzere de değerlendirme ve yerleştirme işlemleri yapılacaktır.
  • YÖK tarafından alınan karar gereği bazı ülkeler ile belirli alanlarda değişim yürütülebilmektedir. Bu alanlara başvurabilecek eğitim birimleri/uygun ülke/ilgi ülkenin burs miktarı aşağıdaki şekildedir.

Ülkeler

Burs Miktarı